Please reload

Altres Notícies

El Parlament de Catalunya ha aprovat avui la Llei de la Comunitat Catalana a l'Exterior

Una notícia important! 
Aprovada la Llei de la Comunitat Catalana a l'Exterior.

 

El Parlament de Catalunya ha aprovat avui la Llei de la Comunitat Catalana a l'Exterior

Per primera vegada la Llei reconeix individualment als ciutadans catalans que viuen a l'exterior com a subjectes de drets i deures

 

 

El Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dimecres al matí la Llei de la Comunitat Catalana a l'Exterior amb el suport dels grups parlamentaris de Junts pel Sí, CUP, CSQP i PSC. L'aprovació d'aquesta Llei al Parlament és un pas endavant per al reconeixement de la comunitat catalana a l'exterior, una demanda històrica. Per primera vegada la Llei reconeix individualment els ciutadans catalans residents a l'exterior com a subjectes de drets i deures en l'àmbit de les competències de la Generalitat.

 

El conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, s'ha mostrat convençut que amb aquesta nova Llei "atenem millor les necessitats actuals del conjunt dels catalans i catalanes que viuen fora de Catalunya i ampliem també la relació amb les comunitats catalanes que sempre han estat un referent de cohesió" i ha apuntat que "avui és un dia important per a la Catalunya Exterior". El conseller també ha declarat que "volem que la Catalunya Exterior se senti encara més a prop i sobretot més necessària pel nostre país".

Romeva ha afegit que amb la Llei de la Comunitat Catalana a l'Exterior "des del consens amb els grups parlamentaris i amb les entitats ampliem i millorem el cos jurídic propi que regula la nostra acció exterior" i "fem palès el nostre compromís institucional amb la Catalunya Exterior amb noves eines necessàries per poder assumir les nostres responsabilitats com a Govern".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LLEGIR MES

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Segueix-nos
Please reload

Arxiu
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Instagram Social Icon

© 2020 Casal Català Tokyo

Segueix-nos

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon